Schrijf u nu in!

Sprekers

Leo Labega

Opleidingsmanager BIM Engineer en HIT-W, Avans+

Leo Labega was ongeveer 23 jaar werkzaam in de installatietechniek bij installateurs, adviseurs, fabrikanten en leveranciers. Sinds 3,5 jaar is hij opleidingsmanager bij Avansplus voor de post-HBO Hogere Installatietechniek voor Werktuigkundige Installaties (HIT-W) en depost-HBO BIM Engineer.

Berend Koudstaal

Manager Stafbureau, Sector Vastgoedbeheer, Programma Integrale Bouw, Erasmus MC

Sinds 2013 is Berend Koudstaal verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het Electronisch Gebouw Dossier (EGD) bij Programma Integrale Bouw van het Erasmus MC. Het EGD wordt een ICT-tool die helpt om informatie over o.a. het vastgoed en de technische installaties te vinden op basis van open informatiestandaarden. De gegevens van een gebouw moeten net zo lang meegaan en inzetbaar zijn als het gebouw zelf. BIM is daarmee een middel voor Asset Lifecycle (Information) Management.

Berend Koudstaal is verbonden aan diverse netwerken zoals het Landelijk Overleg Gegevensbeheer UMC`s en de projectgroep ‘BIM in beheer’ van de Nederlandse Universiteiten. Daarnaast is hij lid van de werkgroep ‘Nationaal BIM Protocol’ van de Bouw Informatie Raad (BIR).